Yeni Bir Oyun Stüdyomuz Oldu!

Gökhan Yılmaz

Firmanın web sitesinde yazılım, grafik, konsept sanatçısı ve bölüm tasarımcısı alanlarında iş ilanları bulunuyor.

 
     Ark Game Studios, yaklaşık dört ay önce Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurularak çalışmalarına başladı. Gelişmekte olan oyun sektörüne, özellikle de kendi oyun sektörümüze katkıda bulunmayı hedefleyen Ark Genel Müdürü Selkan Kaya bu açıklamaları yaptı:
 
     "'Dijital ortamda oynanan oyunlara harcanan ve kazanılan para, film sektörünü çoktan geride bıraktı. Çok ciddi bir ekonomi söz konusu. Kaliteli bir oyunun fiyatı 20 milyon dolardan başlayıp, 140 milyon dolara kadar çıkabiliyor.
 
     Oyunların cep telefonlarında oynanmaya başlamasıyla sektör daha da büyüdü. Sektör giderek gelişecek. Herkes oyun oynar. Sokakta oyun oynayan kalmadı. Oyunlar artık dijital ortamda oynanıyor. Türkiye oyun sektörüne yeni girdi. Ülkemizde oyun yapmak için para ve zaman ayıran 2-3 firma var. Bu alanda ciddi boşluk var.
 
     Bu işin Türkiye'de okulu yok. Bu işi bilenler, kendi kendini yetiştiriyor. Bireysel girişimler ve kısmen başarılar var. Tüm bunları kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz. Bu sektör her yönüyle gelecek vaat ediyor. Kendimizi geleceğe hazırlıyoruz."
 
     Stüdyo ilk projesinin 16-24 yaş arası gençlere yönelik bir bilim kurgu oyununun olduğunu söylüyor. Çok etkileyici şeyler ortaya koymak yerine ilk etapta altyapılarını hazırlamak istediklerini belirtiyorlar. İlk oyunun önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağı söyleniyor. Ülkemizde bu alana yönelen daha çok firmayı görmek çok sevindirici, umarız başarılı olurlar.