Soru: Doom 4 Gelecek Nesli mi Beklemeli?

Levent Polater

Doom 4, çok uzun zamandır yapım aşamasında.

 
    Rage'in yapımına az bir süre kala artık Doom 4 ile ilgili fısıltılar da yükselmeye başladı. John Carmack'ın Gamestop'a verdiği son röportajda dahî yapımcının Rage çıkışını yaptıktan sonra çekirdek ekibin hemen Doom 4'e asılacağını söylediği rapor ediliyor.
 
    Alınan bilgilere göre Doom 4, yeni script teknikleri kullanacak ve yeni grafikleriyle yeni nesle açılan bir kapı olacak. Daha fazla düşman ve daha fazla kaousun da adımları atılacak olan bu yapım için kafaları bazı sualler meşgul etmekte. Grafiksel olarak her zaman çıtayı yüksek tutmasıyla bilinen id'nin Doom 4'te de elinden geleni yapacağını biliyoruz. Peki bugünün konsol performanslarına Doom 4 sığdırılabilir mi? Dahası oyun ertelenip daha güçlü ve kapasitesi yüksek yeni nesil konsollara mı hazırlanmalı?
 
    Aslına bakarsanız Doom 4 gibi bir yapımın mümkün olduğunca iyi görünmesi için biraz daha zamana ve belki de yeni nesil konsolları beklemesine ihtiyacı var. O zaman size sorumuz geliyor:
 
    Peki siz Doom 4'ü bir an önce güncel konsolunuzda mı yoksa en güçlü ve ihtişamlı bir biçimde gelecek nesilde mi görmek istersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz