Aliens: Colonial Marines'de Yeni Alien'lar Olacak

Gökhan Yılmaz

Hareket algılayıcımızın sesi ile kalp atışlarımızın hızlandığı anı yaşamak istiyoruz.

 
     Gearbox Software, Alien serisinin sahibi olan 20th Century Fox'tan her türlü desteği aldıklarını açıkladı. Bu sayede geliştirdikleri oyunda kendi söz hakları var ve içeriğini değiştirebiliyorlar.
 
     Bilindiği gibi Alien serisinin belli bir kültürü ve kuralları bulunuyor. Eğer böylesine popüler bir seri için oyun geliştirmek istiyorsanız sahibinden isim haklarını almak yeterli olmuyor ve onların kurallarına da uymak zorunda kalıyorsunuz. Fakat Fox bu konuda oldukça anlayışlı davranıyormuş. Bu sayede oyunun geliştiricisi olan Gearbox daha iyi bir oyun yapabilmek için Alien kültürüne değişiklikler ekleyebiliyor.
 
     Aliens: Colonial Marines'in filmlerle ilişkili olmasına da izin verilmiş. Böylece oyun bizleri Alien 3'ün bittiği yerde karşılayacak. Ayrıca oynanışa uygun olması açısından oyunda hiç görmediğimiz yeni Alien türleri ile karşılaşabileceğiz. Yapımcılar da bizler gibi büyük Alien fanları olduğu için kullanıcıların ne istediğini iyi biliyorlar. Forumlarda oyuncularını dinliyor ve bazı şeyleri test etmeleri için onlara olanaklar sunuyorlar. Tüm hepsi Aliens: Colonial Marines'in gerçek bir Alien deneyimi yaşatabilmesi için.