BSC Özel: Gamescom 2011 Günlükleri - 5

Ersin Kılıç

Gamescom'a ilgi oldukça büyüktü...


     Dolu dolu geçen Gamecom fuarı kapılarını kapatmak üzere. Yapımcı firmalar dışında basın ve tabi ki oyun severlerin akın ettiği Gamescom 2011 fuarı bu sene de renkli görüntülere sahipti. Bizde elimizden geldiğince fuarın öne çıkan görüntülerini sizlerle paylaştık. İlerleyen günlerde ise çok özel video içerikler ile fuarın nabzını tutmaya devam edeceğiz.
 
    Fuarın beşinci gününde ise Genel Yayın Yönetmenimiz Erdinç İyikul'un fuardan objektiflerine bugün de birçok detay takılmış. Bende bu detaylar ve görüntüler ile bir kez daha karşınızdayım.
 
     Kratos ve Ezio gibi işinin ustalarından kaçarak video içerikleri için fuar alanını parselleyen Erdinç, fuarın beşinci gününde ışın kılıçları arasında kalmış. Neyse ki daha önce çıkmış olan Star Wars oyunlarından dolayı bu konuda deneyimli olan Erdinç, Force güçlerinin de getirisi ile bu belayı da başından savmayı başarmış.
 
 
     Bu belayı da deneyimleri sayesinde atlatan Erdinç, fuar alanında dolaşırken yerde ansızın bir gölge görmüş.
 

     Erdinç: "Bu bir kuş... Hayır, hayır bir uçak...Enee Batman lan bu!..Naber Bruce'cum.."


     Batman ile iki lafın belini kıran Erdinç'in yolu daha sonra ise Skyrim diyarlarına düşmüş. Elder Scrolls serininin RPG severleri yerinden hoplatan yeni macerası Skyrim, 11 Kasım'da çıkışını yapacak. E3'tn sonra Gamescom'da da karşımıza çıkan oyun fuarın en dikkat çeken yapımlarından birisiydi. Zaten kuyruktan da vaziyet çok net bir şekilde anlaşılıyor.


     Skyrim diyarlarından sonra Post Apocalyptic bir dünyanın özlemini çeken Erdinç'in yolu bu sefer de Rage dünyasına düşmüş. Burada mutasyona uğramış yaratıkların saldırısına uğrayan Erdinç,bu beladan Rage'te sık sık başvuracağımız araçlar sayesinde kurtulduğunu belirtti.



     Gördüğünüz gibi Gamescom fuarının her köşesinden ayrı bir detay fırlıyor. Cosplay çalışmaları dışında figürler ve oyun aksesuarlarına da ev sahipliği yapan Gamescom fuarında Gears of War serisinin meşhur testereli kılıcı da kendisine yer edinmiş. Erdinç'in ilk oyundan beri bu silaha olan düşkünlüğünü biliyorum. Özellikle Cliff Bleszinski'nin bu silahla verdiği meşhur poz sonrası Erdinç'in bu silaha olan tutkusu da artmıştı. Gördüğünüz gibi silah kameranın objektiflerine böyle yakalanmış..


     Evet...Gamescom fuarının beşinci gününde de Erdinç'in objektiflerine birçok detay yansımış. Aşağıdan bu görüntülere göz atabilirsiniz. Başta da belirttiğim gibi videolar ve özel içerikler için ise gözünüz BSC'de olsun...

     Bu arada az önce aldığım bir habere göre Gears of War 3 bölümündeki testere silahının kayıplarda olduğu belirtildi. En son Erdinç'in silah ile birlikte görüldüğü ve Almanya sokaklarını karıştırarak ülkemize doğru yola çıktığı haberini aldım. Hmm...testere silahı..birden tedirgin oldum.....Neyse lafı fazla uzatmadan görüntülere geçelim. Sonlarda ise gene fuar klasiklerine yer veriyoruz...

     Dışardan testere sesi geliyor....Beyler ben kaçtım :(....

















     Not: Fuar alanından özel olarak çekilen bu görüntüler izin alınmadan kullanılamaz.