Unreal Engine 4, 7 Yıldır Geliştiriliyor

Erdi "Fx57" Özüağ

Gears of War serisi Unreal Engine 3 ile akla gelen ilk oyunların başında geliyor.

Epic Games başkanı Micheal Capps, Tokyo Game Show'da düzenlenen Soru-Cevap seansında üzerinde çalıştıkları Unreal Engine 4 motoruyla ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.
 
Epic Games'ın gelecek planları hakkında bazı ipuçları veren Capps, son 7 yıldır Unreal Engine 4 motorunun geliştirme çalışmalarıyla meşgul olduklarını, yeni nesil oyun motorunun konsol savaşlarındaki bir sonraki dalgaya hazır olacağını belirtti. Yeni nesil oyun konsollarının önümüzdeki 4-5 yıldan önce beklemediğini açıklayan Capss, Epic Games olarak bu süre zarfında Unreal Engine 3 motorunu kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.
 
Unreal Engine 3 ile kıyaslandığında sahip olacağı yenilikler hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da yeni motorun, oyun geliştirme çalışmalarında yeni bir dönemi başlatması bekleniyor.

Epic Games tarafından geliştirilen Unreal Engine 3 motoru, sahip olduğu özel araçlarla HD geliştirme çalışmalarında programcılara ciddi kolaylıklar sağlarken, üçüncü parti geliştiriciler (Take Two ve Square-Enix gibi) için şimdiye kadar hazırlanan en iyi oyun motorlarından birisi olarak görülüyor. Her ne kadar bazı geliştiriciler motorla sorun yaşasa da Unreal Engine 3 tabanlı pek çok başarılı yapım bulunuyor.