Minecraft Yapımcısı Bethesda'ya Meydan Okuyor

Gökhan Yılmaz

Ne diyelim, iyi olan kazansın!

 
     Minecraft yapımcısı Markus Persson (Daha bilindik ismiyle Notch), geçtiğimiz aylarda yeni bir oyun duyurmuştu. Scrolls ismindeki bu oyunun adı, Bethesda'nın popüler serisi The Elder Scrolls'a benziyor diye iki firma arasında isim hakkı kavgası başladı.
 
     Bağımsız ve yaratıcı oyunuyla tanınan Notch da bu olaya yaratıcı bir çözüm getirmek istiyor. Yapımcı, Bethesda'ya Quake 3 maçı teklif ediyor ve kazanan ismi alsın diyor. Kendi sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde:
 
     "Game of Thrones'da, Tyrion'ın Eyrie'de gerçekleşen mahkemesini hatırlıyor musunuz? Güzel, hadi biz de yapalım. Bethesda'ya Quake 3'te meydan okuyorum. İkimiz de en iyi üç oyuncumuzu arenaya süreceğiz. Bir haritayı biz seçeceğiz, diğerini siz, kalanı da rastgele belirleyeceğiz. Maçlar 20'şer dakika olacak ve tüm maçlardan sonra en fazla adam öldüren kazanacak.
 
     Eğer biz kazanırsak davayı bırakacaksınız. Siz kazanırsanız Scrolls'un ismini size uygun olan birşeyle değiştireceğiz. Eğer isterseniz kendi oyunumuza bir yerlere sizin oyununuzla bir ilişkisinin olmadığını da yazabiliriz, sonuç ne olursa olsun fark etmez. Bu arada düello konusunda ciddiyim."