Xbox 360'ın Japonya'daki Durumu İçler Acısı

Levent Polater

Japon oyuncular, Xbox 360 yerine Playstation 3 veya Wii satın almayı tercih ediyor.

 
    Japonya'da Xbox 360 ve Microsoft adına işler yolunda gitmiyor. 2005'te Japonya'da çıktığından beri ilk defa Haziran ayında 1.5 milyon barajını aşan konsolun satış grafiği son zamanlarda yerlerde sürünüyor. Bu seneki satış rakamları geçtiğimiz seneye nazaran %47 oranında düşüş göstermiş. E, hâl böyle olunca bazı oyun ve konsol satıcıları da artık Xbox 360 satmamaya karar verdiler.
 
    Örneğin Japonya'nın en büyük satıcılarından Geo, Xbox 360 işinden elini eteğini çekme kararı aldı. Dahası elektronik eşya satıcısı Yamada Denki de Geo gibi artık Xbox 360 konsol veya oyunu satmayacağını açıkladı.

    Xbox 360 konsolları ve oyunları da ufak dükkanlarda kelepir fiyatlara satılmaya başlandı. Örneğin çoğu Xbox 360 oyununu Japonya'da 100 Japon Yeni yani 1.30 dolara bulabiliyorsunuz. Hatta bir dükkanın Halo: Reach - Xbox 360 bundle paketini 130 dolara sattığı bile kaydedildi.
 
    Microsoft, Japonya'da hiçbir zaman iyi bir durumda değildi ancak şimdi hiç olmadığı kadar kötü. Artık Japon oyuncular, oyun tercihlerini gittikçe daha fazla Japon firmalar yönünde kullanmaya başladılar. Bu da Microsoft'un Japonya'dan Xbox 360 pazarını çekme kararını almasına yol açabilir.