Amazon'da Battlefield 3 Ön-Alımına İlgi Büyük

Alkan Adakaner

Battlefield 3'ten beklentiler çok yüksek


     Battlefield 3'ün serinin en çok satan oyunu olacağı konusunda herhangi bir şüphemiz yok. Yeni oyun motoru ile çok daha gerçekçi bir deneyim sunacak olan DICE emeklerinin karşılığını da alacaktır. Bunun sinyalleri de gelmeye devam ediyor.
 
     Amazon İngiltere'deki bilgilere göre Battlefield 3'ün ön-alımları Battlefield 2'den 2.302 kat fazla olmuş. Bu rakam oyuna ilginin ne kadar fazla olduğunun da göstergesi. Tabi Battlefield 3'ün yanında diğer serilerde de ön-alımlarda artış yaşanıyor, ama hiç birisi Battlefield 3'ün artış oranının yanına yaklaşamıyor bile.
 
      Örneğin Modern Warfare 3'ün ön-alımları Black Ops'a göre %325 artarken Batman: Arkham City ön-alımları ise Arkham Asylum'a göre %349 artış göstermiş. Gears of War 3 serinin önceki oyununa göre %216, Uncharted 3 de 2. oyuna göre %488 ön alım artışı göstermiş.
 
     Gördüğünüz gibi önemli serilerin yeni oyunlarında çok büyük bir artış var, ama Battlefield 3'teki artış çok daha fazla. Tabi bunda Battlefield 2'nin 6 yıl önce piyasaya çıkmasının da etkisi var.