Analistler: Sony, PS Vita'nın Fiyatını Düşürmeli

Alkan Adakaner

Playstation Vita'nın büyük ilgi göreceği konusunda şüphemiz yok


     3DS'e beklenilen ilginin gösterilmemesi Nintendo'yu cihazın fiyatını düşürmeye itmişti. 12 Ağustos'ta 170 dolara satılmaya başlayacak konsolun satışlarının arttırılması düşünülüyor. Peki bu fiyat indirimi rakip konsol PS Vita'yı nasıl etkiler?
 
     2012 yılında Avrupa ve Amerika'da piyasaya çıkması beklenen Vita'nın 3G'li modeli 300 dolar, 3G'siz modeli ise 250 dolara satılacak. Yani 300 dolarlık PS Vita sürümü 3DS'in yeni fiyatının neredeyse iki katı. Analistler bu durumda Sony'nin fiyat indirimine gitmesini bekliyorlar.
 
     Ace Securities'ten analist Hideki Yasuda'ya göre Sony şu an büyük bir fiyat indirimi veya büyük bir hata yapma arasında. Oyuncular Sony'den fiyat indirimi bekliyormuş.
 
   SMBC Nikko Securities'ten analist Kazuharu Miura'nın açıklamasına göre de piyasada fiyat indirimi konusunda beklenti oluştu ve eğer cihaz önemli oyunlarla desteklenmezse fiyat indirimi yapılabilir.
 
    Kazuo Hirai ise PS Vita'yı kastederek çok iyi bir ürünü uygun bir fiyata sattıklarını ve birileri video oyun endüstrisinin nereye gittiği konusunda tahminde bulundu diye fiyat indirimine gerek duymadıklarını söyledi.
 
    Playstation Vita'nın fiyatının oyuncular tarafından genel olarak uygun görüldüğünü söyleyebiliriz. Yine de 3DS'teki fiyat indirimi fikirlerini değiştirir mi bilemiyoruz.