Killzone 3'ün Bölüm Tasarımcısı Halo 4 Projesinde

Alkan Adakaner

Master Chief'in dönüşü görkemli olacak gibi görünüyor


     Halo 4, Microsoft'un en önemli projelerinden birisi ve muhtemelen Xbox 360'taki son Halo oyunu olacak. Serinin yeni geliştiricisi 343 Industries'in geliştireceği ilk orijinal (Halo: Combat Evolved'un yeniden yapım olduğunu düşünürsek) oyun olacak olan Halo 4 için önemli isimler iş başında.
 
     Sony'nin en önemli FPS oyunu olarak görülen Killzone 3 ve Nintendo'nun gurur kaynağı Metroid Prime'ın tasarımcıları şu an Halo 4 için çalışıyor. Daha önce Guerilla Games'te çalışan Chris Haluke, Killzone 3'ün baş tasarımcısıydı. Bu isim şu an Halo 4'te kıdemli tasarımcı görevinde.
 
    Retro Studios'ta Metroid Prime 2 ve 3'te bölüm tasarımcısı görevindeki Kynan Pearson ise Halo 4'te ise baş tasarımcı görevinde bulunuyor. Bu isim Donkey Kong Country Returns'te de baş tasarımcı görevinde bulunmuştu.  
 
     Daha önce Kojima Productions ve Capcom'da önemli görevlerdeki isimler Microsoft'un kurduğu 343 Industries'e katılmıştı. Şimdi de Guerilla Games ve Retro Studios'un üyelerinin bu stüdyoda olduğu ortaya çıktı. Halo 4'ten beklentilerimizin artmaması mümkün mü?