Epic, Yeni Bir Unreal Oyunu Yapmayı Düşünüyor mu?

Levent Polater

Unreal oyun motoruyla yapılan oyunlar arasında en güzel örneklerden biri hiç şüphe yok ki Epic imzası taşıyan Gears of War serisi.

 
    Yeni bir Unreal oyunu görmeyeli çok uzun zaman oldu. Bu konuda kapısını çalıp sorabileceğimiz yetkili firma elbette Epic Games oluyor. Şu sıralar Gears of War 3 ile haşır neşir olan Unreal'in mucidi için NowGamer mikrofonları firmadan Alan Williard'a "Yeni bir Unreal'i ne zaman göreceğiz?" sorusunu sormuş. Dinliyoruz:
 
     "Hâlen bu IP'nin hakları bizim elimizde. Hiç bir şeyi göz ardı etmiyoruz. Şu anda Gears of War 3'ü çıkış tarihine yetiştirme aşamasındayız. Henüz bu ürünün geleceği ile ilgili bir karar almadık. O yüzden doğal olarak herhangi bir şey konuşamıyoruz. Ancak hâlen IP elimizde, eğer yeni bir Unreal oyunu yapmak mantıklı gelirse, kesinlikle yeni bir Unreal yaparız. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok."
 
    En son 2007'de PC ve konsollarda gözüken Unreal Tournament 3'ten bu yana yeni bir Unreal'a hasret kaldık. Daha önce Epic Games patronu da Unreal serisi ile ilgili, "Bazen bir iş adamı olarak yaşayan serilerimize daha çok vakit ayırmamız gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaparak kendisinin de Unreal serisini özlediğini göstermişti.
   
    Siz de yeni bir Unreal'a "Evet" diyenlerden misiniz?