Ubisoft: "Yeni Nesil Beklenenden Erken Gelecek"

Ersin Kılıç

Ubisoft, sektörün en önemli firmalarından birisi.


     Yeni nesil söylentileri iyice artmaya başladı. Bildiğiniz gibi Nintendo gene farklı bir konsept ile yeni nesil konsolunu geçtiğimiz E3 fuarında duyurmuştu. İşin asıl merak edilen kısmı Microsoft ve Sony'den ise daha adam akıllı bir açıklama gelmiş değil. Yapılan açıklamalar harekete duyarlı kontrolcülerin de gelmesi ile birlikte, hep "Daha bu nesilde işimiz bitmedi" yönünde oldu. Fakat Ubisoft'a bakılırsa yeni nesil beklenenden erken gelecek.
 
     Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, Gamasutra ile yaptığı söyleşide bu konudaki beklentilerini dile getirmiş ve yeni nesil konsolların yakın bir zamanda karşımıza çıkabileceğini belirtmiş. PS3 ve PS4, Xbox 360 ve yeni nesil Xbox arasındaki geçişin beklediğimizden daha erken bir zamanda gerçekleşeceğini belirten Guillemot, yeni konsollara yakında kavuşulacağını da sözlerine eklemiş.
 
     Wii U dışında mevcut konsollar için de oyun geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen yves Guillemot, son olarak "Yeni nesil konsolların yenilikçi (devrimsel) özellikler ile geleceğini ve bu durumun oyun sektörünü değiştireceğini hissediyoruz. Ve bizde bu işin bir parçası olmak istiyoruz" sözleri ile yeni konsolları sabırsızlıkla beklediklerini belirtmiş.
 
     Move ve Kinect'in çıkışı ile birlikte yeni nesil konsolların 2014, 2015 yılına kadar sarkabileceği söylenmişti. Fakat artan dedikodu ve söylemlere bakacak olurse, denildiği gibi yeni konsollar ile daha erken karşılaşacağız. Anlaşılan önümüzdeki yıllar oyun sektörü açısından bir hayli renkli geçecek.