F1 2011'in PS Vita Sürümünden Bilgiler

Alkan Adakaner

Oyunun PS3 ve Xbox 360 sürümünden bir görüntü


     F1 2011'in Xbox 360, PC ve Playstation 3 sürümlerine ait ilk video yayınlandı. 3DS ve Playstation Vita sahipleri ise nasıl grafiklere sahip bir oyunla karşılaşacaklarını henüz bilmiyorlar. Codemasters bu sürümlerin de bir videosunu önümüzdeki günlerde yayınlayacaktır. Bu videodan önce oyunun PS Vita sürümü ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Açıklanan özellikler bu konsolu almayı düşünenleri memnun edecek türden.
 
     Codemasters'tan Andy Gray'nin açıklamasına göre bu oyun doğrudan PS3'ten uyarlanacak bir yapım olmayacak. Örneğin konsollardaki 16 kişilik multiplayer yerine PS Vita'da 4 kişilik multiplayer desteği olacak.

     Buna karşın konsollardaki gibi toplam sayısı 19 olan bütün sezonlara katılabilecek ve tam yarış mesafesini oynayabileceksiniz. Bu açıdan PS Vita sürümü PS3 sürümünün gerisinde kalmayacakmış.

     Tabi oyunun Playstation Vita sürümüne özel mini modlar da var. "pick-up-and-play” denilen mini modlarda kısa süre içerisinde bazı yarışlara katılıp çıkma şansınız olacak. Örneğin trende, otobüste veya bir şeyi 10 dakika beklemeniz gerekiyor. Bu kısa süre içerisinde hemen tur ve yarışçı sayısını belirleyip bir yarışa girip zaman geçirebileceksiniz. Böylece oyun modları arasında kaybolup zaman kaybetmeniz engellenecek. 

Haber için Tuna Yağcı'ya teşekkürler