Dishonored'dan İlk Ekran Görüntüsü ve Detaylar

Gökhan Yılmaz

Dishonored'da karşılaştığınız her sorunun birden fazla çözümü bulunacak.

 
     Bethesda'nın yeni macera oyunu Dishonored'dan yeni bilgiler gelirken oyunun nasıl bir şey olacağı biraz daha belirgin bir hal aldı. Ayrıca yayınlanan ekran görüntüsünden sağlam bir yapım olacak izlenimi veriyor.
 
     Dishonored'da oyuncular bir imparatoriçenin koruması rolüne geçecekler. Corvo ismindeki bu koruma yalanlara kurban giderek cinayetten zindana atılmış. Bunun sorumlusu olan Lord Regent ise suç atmak için yanlış adamı seçtiğini fark edecek çünkü Corvo'yu özel kılan bazı özellikler bulunuyor. Kendisi savaş sanatlarında çok iyi olmasının yanı sıra bazı doğa üstü güçlere de sahip.
 
     Bu oyunun dikkat çekmesini sağlayan noktalardan biri de Thief ve Deus Ex gibi önemli yapımların arkasındaki isim tarafından yönlendiriliyor olması. Harvey Smith oyunun kreatif yönetmenlerinden biri ve yapımcı Arkane Studios'un kurucusu ile benzer bir vizyona (Oyuncunun yeteneklerini ve taktiklerini yaratıcı bir şekilde kullandırtma yöntemleri) sahipler.
 
     Dishonored'da kullanacağınız güçler tek başlarına pek bir anlam ifade etmeyecek. Kendinizi iyileştirmek veya düşmana hasar vermek için bu güçleri birleştirmek zorunda kalacaksınız. Böylece biraz da keşif dürtüleri ile ortaya farklı şeyler koyabileceksiniz. Mesela zamanı durdurup etraftaki objelerle etkileşime girerek muhafızların dikkatini başka yöne çekerek içeri sızabileceksiniz. Anlaşıldığı üzere bu noktada yapay zeka biraz daha öne çıkıyor ve yapımcıların da söylediğine göre Dishonored bu konuda iddialı olacak. Ek olarak büyüyle biraz daha oynamak isterseniz bir kaç tane sıçan Summon'layarak korumaların üzerine salabilecek ve sıçanlardan birinin ruhunu ele geçirerek o karmaşada kaçabileceksiniz. Seçim, yaratıcılığınız doğrultusunda sizin olacak.
 
     Elbette gizlilik oyunun geneline hakim değil. İsterseniz eli kanlı bir suikasçı da olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki yaptığınız her hareketin bir geri dönüşü bulunuyor. Yani öldürdüğünüz kişiler nedeniyle karmanız düşerek çeşitli cezalarla karşılaşmanıza neden olabilir.
 
     Bu bilgiler ile birlikte yayınlanan ekran görüntüsüne aşağıdan ulaşabilirsiniz.