Crytek: Kinect'e Oyun Geliştirmek Çok Kolay

Alkan Adakaner

Ryse oldukça kanlı bir oyun olacak gibi görünüyor


     Xbox 360'ın en önemli kozlarından birisi haline gelen ve oyuncuların beğenisini kazanan Microsoft'un harekete duyarlı kontrolcüsü Kinect'e Crytek'ten de övgü geldi. Bu cihaza Ryse adlı bir oyun hazırlayan geliştirici firmadan Carl Jones'un açıklamaları şöyle:

    "Ryse geliştirmek istediğimiz istediğimiz bir üründü ve (oyunu) Kinect ile yapmak çok daha anlamı oldu. Microsoft gibi vizyonumuzu paylaşan bir ortak bulduk. (Böylece) CryEngine'i Kinect ile çalıştırmak daha kolay hale geldi. Microsoft Kinect'i son derece başarılı bir şekilde tasarlamış ve kullanımını kolay yapmış. Bize teknik destek, örnekler ve uzman kişilerle çoğu konuda yardım etti. Şimdi bazı hoş şeyler yapmak için yeni bir doğrultuda denemeler yapıyoruz." 
 
    E3 fuarında Ryse'ın ilk oyun içi videosu ile karşılaşmıştık. Bu oyunun Kinect için geliştirilenler arasında önemli bir yere sahip olmasını bekliyoruz. Üstelik cihazdaki hardcore oyunların azlığından şikayet edenler de böylece tam ağızlarının tadına göre bir oyunu oynayacaktır.