BF 3'te Sadece Squad Liderine Spawn Yapılabilecek

Levent Polater

Battlefield 3'ün PC ve PS3 sürümleri arasındaki farklar çok tartışılıyor.

 
    Battlefield 3 ile ilgili verilen yeni bilgileri siz okuyucularımıza aktarmaya devam ediyoruz. Bad Company 2'ye oranla daha temposu yüksek ve akıcı bir multiplayer deneyimi sunmak isteyen DICE ekibi, dezavantajları da ortadan kaldırmaya niyetli görünüyor.
 
    Battlefield 3 multiplayer'ıyla ilgili en yeni alınan bilgi Squad Spawning ile ilgili oldu. Bad Company 2'de içinde bulunduğumuz bir squadın yanına (herhangi birinin) öldükten sonra tekrar doğabiliyorduk (spawning) Bu kimi zamanlarda ortaya büyük bir handikap koyuyordu. Bu seferki Battlefield'da ise yalnızca Squad liderininin yanında doğabileceğimiz açıklandı.
 
    DICE'tan Alan Kertz, Twitter'dan bu konuyu şöyle açtı: "Bad Company 2'deki sorunlardan biri herhangi bir squad üyesinin herhangi bir squad üyesinin yanında doğabilmesiydi, yani örneğin düşman hattının gerisindeki bir oyuncuya her an 3 oyuncu daha eklenebiliyordu."
 
    Yeni sistemin Battlefield 2'yi andırdığını söylemem gerekiyor. Böyle bir durumda squad liderini doğru seçmek gerekecektir. Kolay kolay ölmeyi sevmeyen ve silahdaşları için dayanabilecek biri... Şimdi eski sistemi sevenler veya sevmeyenler şeklinde 2 gruba ayrılırsanız hiç şaşırmam açıkcası...