Yeni Nesil Konsollar Seneye Gözükebilir

Ersin Kılıç

Yeni konsollar için heyecanlansak da, şimdiki nesilin tadını çıkarmaya (Özellikle Kasım ayında) devam edeceğiz.


     6. yılını devirmekte olan şimdiki konsolların miadı gerçekten dolmak üzere. Her ne kadar oyunların çoğu konsollar göz önüne alınarak yapılsa da PC odaklı firmaların yaptıkları oyunlarda, aradaki farkın da yavaş yavaş ortaya çıktığını görüyoruz. Hal böyle olunca yeni nesil konsollar hakkında dedikodular da artmaya başladı. Nitekim çoğu raporda yeni nesil konsolların adları geçmeye başladı.
 
     Son olarak Eurogamer'ın raporlarında çok sağlam bir kaynaktan alınan habere göre Microsoft'un yeni nesil konsolunu E3 2012'de göstereceği rapor edilmişti. Bugün ise Sony kanadından bir dedikodu ortaya çıktı. Industry Gamers'ın raporlarına göre Sony'de önümüzdeki sene yeni nesil konsolunu, yani muhtemelen PS4'ü duyurmaya hazırlanıyor. Duyuru zamanı için ise yılın herhangi bir dönemi rapor edilmiş.
 
     Son olarak konu ile ilgili açıklama yapan Jack Tretton, yeni nesil konsolla ilgili şimdilik bir çalışmalarının oldmadığını belirtse de raporlar ve teknoloji aksini söylüyor diyebiliriz. Anlaşılan Kinect ve Move gibi harekete duyarlı kontrol sistemleri yeni nesilin ortaya çıkışını daha önce beklenildiği gibi 2014-2015'e kadar uzatmayacak.