EA: "Dragon Age 2 ile Oyuncu Kaybettik"

Gökhan Yılmaz

Yapımcılar yeni oyun için multiplayer üzerine de bolca kafa yoruyorlar.

 
     Yılın ilk çeyreğinde çıkan Dragon Age 2 ilk oyun gibi etki yaratmamıştı. Bu nedenle oyunun bazı hayranları beklediklerini bulamamış ve hayal kırıklığına uğramıştı. EA de bunu kabul etti ve bazı oyuncuları kaybettiğini açıkladı.
 
     EA Games'den Frank Gibeau "Oyuncuların bizim gibi heyecanlanmalarını bekliyorduk fakat bazı yorumlara bakıldığında hayal kırıklığına uğradık. Dragon Age 2'yle gurur duyuyoruz. Savaş sisteminde ve hikaye anlatımında bazı yenilikler yaptık. Bu değişiklikleri bazı oyuncular iyi karşıladı hatta pek çok yeni oyuncu kazandık. Fakat dürüst olmak gerekirse kaybettiklerimiz de oldu. Yapılan değişikliklerden hoşnut olmayan oyuncular bulunuyor ve bu yüzden bundan sonra herkesi dinleyeceğiz." şeklinde konuşarak bir sonraki oyunda herkesi memnun etmeye çalışacaklarını söyledi.
 
     Geçtiğimiz ay BioWare'in Dragon Age 3 için tasarımcı aradığı ortaya çıkmıştı. Oyunun baş tasarımcısı Mike Laidlaw, serinin bir sonraki oyununda ana karakter olan Hawke için bazı yeni fikirlerinin olduğunu söyledi.