CoD: Modern Warfare 3 İlk Bilgiler + Görüntüler

Alkan Adakaner

Modern Warfare 3 yeni bir grafik motoruna sahip olmazsa bir çok oyuncu hayal kırıklığına uğrayacaktır


Uyarı: Aşağıdaki bilgiler oyun hakkında ayrıntılı bilgi verdiği için spoiler (keyif kaçırıcı içerik) niteliğinde görülebilir. 
 
     Uzun süren bekleyiş sonra erdi ve Call of Duty: Modern Warfare 3 ile ilgili ilk ayrıntılar açıklandı. Kotaku'da yayınlanan bilgilere göre oyunumuz New York, Paris ve Londra gibi birbirinden çok farklı mekanlarda geçecek.
 
    Kotaku editörleri oyunu doğrudan görmemişler, ama çok sayıda kaynaktan aldıkları bilgilere göre Modern Warfare 3'ü Infinity Ward, Sledgehammer Games ve Raven Software birlikte geliştiriyor. Oyunu 3 stüdyonun birden geliştirmesi hiç kuşkusuz kalitesini de arttıracaktır.

     Toplam 15 bölümden oluşacak olan Call of Duty: Modern Warfare 3'te birden fazla karakteri yöneteceğimiz de belirtiliyor. Oyunumuzun New York-Manhattan'dan Dubai'ye kadar uzanan senaryosu olacakmış. Farklı yerlere yolculuk yapacak olmamız geliştiricilerin bizi sürekli yeni yerlere götürerek farklı atmosferler sunmak istediklerini gösteriyor. Aşağıda Senaryo modunun geçeceği yerlerin listesini bulabilirsiniz.

     Bu arada AC-130 gunship gibi çeşitli araçları da kullanacağımız oyunda Modern Warfare 2'de hikayesinde belirsizlik olan karakterlere de göndermeler yapılacak. Yani senaryo önceki oyunlarla doğrudan bağlantılı olacak. Zaten daha önce sızan haberlerde senaryoda Modern Warfare 2 sonrası dünyanın karmaşa içindeki halinin ele alınacağı söyleniyordu.

Senaryo Modunun Geçeceği Yerler
* Dharmasala, Hindistan
* New York, ABD
* Rusya Devlet Başkanının Uçağıyla ilgili bir bölüm
* Sierra Leone'deki bir kasaba
* Londra, İngiltere
* Mogadishu, Somali
* Hamburg, Almanya
* Paris, Fransa
* Prag, Çek Cumhuriyeti
* Çek Cumhuriyetinde Dağlardaki Bir kale
* Berlin, Almanya
* Moskova (Kremlin), Russia
* Dubai, birleşik Arap Emirlikleri
* Washington. D.C.

MultiPlayer ve Spec Ops Modları
      Call of Duty serisinin en önemli modu tabi ki multiplayer. Serinin bu kadar çok satması bu modların çok beğenilmesi sayesinde oluyor. Infinity Ward da Modern Warfare 3'te aşağıda gördüğünüz gibi çok sayıda haritayı bize sunmaya hazırlanıyor. Bu 20 haritanın hepsi ana oyunla birlikte gelir mi emin değiliz. Belki de bu haritaların bazılarını DLC olarak bize satarlar.
 
      Spec Ops modu da Survival ve Mission gibi bölümlere ayrılıyor. Survival modunda gittikçe daha fazla zorlaşan düşman dalgalarına karşı mücadele ederken, Mission modlarında ise adından da anlaşılacağı gibi çeşitli görevleri bitirmeye çalışacağız.

      Aşağıdaki ekran görüntülerinde karakter modellemeleri, silah tasarımları, bölümlerin grafiksel olarak nasıl geliştirildiğini görme imkanına kavuşabilirsiniz.
 
     Bu arada bu görüntülerin oyunun yapım aşamasından olduğunu da belirtelim. Buna rağmen oyunun motoru değişmemiş gibi görünüyor. Eğer gerçekten oyun motoru değişmezse bu bizim için tam bir hayal kırıklığı diyebiliriz. Üstelik çoğu Call of Duty hayranı da artık yeni bir grafik motoru ile çok daha gelişmiş ve gerçekçi görüntülerle karşılaşmak istiyor.
 
Multiplayer Haritalar
* Alpha
* Alps
* Bootleg
* Bravo
* Brooklyn
* Carbon
* Coast
* Dome
* Exchange
* Hardhat
* Interchange
* Lambeth
* Meteora
* Mogadishu
* Paris
* Plaza 2
* Radar
* Seatown
* Underground
* Village

Survival
* Carbon
* Dome
* Radar
* Seatown
* Village

Mission
* Civilian Rescue
* Flood the Market
* Invisible Threat
* Little Bro's
* Out of Africa
* No Fly Zone
* Wing Man