Splash Damage : "PS3 Yaratık Teknolojisi Gibiydi"

Talha Aynacı

 
  Alf : "Daha kaç kere anlatayım ? Mundar ettiniz uzay teknolojisini"
 
     Bugün yayınlanan çıkış notlarından yorumla ortalama bir başarı sergilediğini söyleyebileceğimiz Brink'in İngiliz menşei yapımcısı Splash Damage, konsollar üzerinde ilk defa bir oyunu böylesine derin bir şekilde geliştirme sürecinden geçirdiklerini ve PC'ye alışkın oldukları için bunun kendilerini hayli zorladığını itiraf ediyor.
 
     VG247 ile bir röportaj gerçekleştiren Paul Wedgwood, PC'ye aşina oldukları için geliştirme sürecinde çabuk yol katettiklerini ancak iş konsollara gelindiğinde biraz acemilik çektiklerini belirtiyor. Onları en çok zorlayan ise Playstation 3'ün halen % 100 kullanıldığından emin olamadığımız mimarisi olmuş;
 
" Doğrusu Xbox360'ın PC ile benzerlik gösteren bir mimarisi var. Bu mimari ile PC'den daha iyi yapabileceğimiz şeyler de vardı, daha kötü yapabileceğimiz şeylerde. Ancak bir oyunun geliştirme sürecinden bahsediyorsak; çıkış zamanı geldiğinde oyun için yapılmış tüm ayarların bir onaya ihtiyacı vardır. PC ve Xbox360 bu konuda aynı deneyimi sunuyor. Bizim için Playstation 3 bir yaratık teknolojisi gibiydi. "
 
     Oyunu PC üzerinde geliştirmeye başladıklarından kısa bir süre sonra test aşamasıda oynanabilir hale geldiğini ve 3 ay içerisinde multiplayer modunu oynamaya başladıklarını anlatan Wedgwood, PC üzerinde gerçekleştirdikleri test aşamalarında bazen mouse + klavye ikilisini, bazen se Xbox360 kontrolleriyle oyunu denediklerini de röportajda dile getirmiş.