"İşte O An" - PSN Krizi Basın Toplantısı

Ersin Kılıç


     PSN krizi bildiğiniz gibi son günlerde oyun sektöründeki en önemli olaylardan biri haline geldi. On günü geride bırakan PSN krizinde yavaş yavaş sona gelmeye başlandı. krizdeki son adım ise dün sabah saatlerinde Japonya'da düzenlenen basın toplantısı oldu. Bu basın toplantısındaki tek "kare" ise herşeyi özetler nitelikte idi.
 
     Kaz Hirai, Shinji Hasejima ve Shiro Kambe gibi isimler tarafından düzenlenen bu basın toplantısında 10 milyondan fazla kullanıcının kişisel bilgilerinin ele geçirildiği fakat kredi kartı bilgilerinin çalınması ile ilgili bir kanıta rastlanmadığı belirtildi. Toplantıda tabi ki PSn servislerinin daha güvenli bir hale gelmesi için çalışmaların devam ettiği ve sistemin bu hafta açılması ile birlikte PSN Plus gibi kullanıcılara bazı hediyelerin verileceği belirtildi.
 
     Tüm bu açıklamalar dışında toplantı sonunda yapılan bir hareket ise tüm açıklamaların önüne geçti. Tabi ki kullanıcıların güvendikleri bir sisteme giriş yaptıkları bilgilerin çalınmasının boyutu çok büyük fakat yapılan bu hareket sonrası Japonlara, saygılarına ve onların bu kütürüne olan saygımız daha da arttı. Toplantıda en içten şekilde özür dileyen Sony yetkililerini görünce akla tabi ki böyle bir durum ülkemizde veya dünyanın başka bir ülkesinde olsa, "böyle bir hareket görebilir miydik?" sorusunu akıllara getiriyor.
 
     Kriz tabi ki büyük, bilgilerin çalınması affedilemez fakat Sony yetkililerini bu saygılı hareketlerinden dolayı en içten şekilde tebrik ediyoruz.