Dedikodu : PSN Kredi Kartı Bilgileri Satışta !

Talha Aynacı

CVC kodları, kredi kartlarımızda hayati önem taşıyor. Bu kodların sızdığı haberi ise Sony'nin açıklamaları karşısında pek gerçekci durmuyor.

 
     Milyonlarca PSN kullanıcısını etkileyen "hack" olayının 9. gününde, yeni bir idda daha ortaya atıldı. Amerikan menşei; TrendMicro isimli internet, bilgisayar ve bilgisayar yazılımları güvenliği üzerine çalışan şirketin güvenlik uzmanı Kevin Stevens, twitter hesabında PSN'den çalınan 2.2 milyon kredi kartı bilgisinin illegal forumlar üzerinden satışa çıktığını yazdı.
 
     Bu forumlarda PSN kullanıcılarının isimleri, soyisimleri, adresleri, posta kodları, ülkeleri, telefon numaraları, email adresleri ve email adres şifreleri, doğum tarihleri, kredi kartı numaraları ve kredi kartı güvenlik şifrelerinin de dahil olduğu kişisel bilgilerinin satışta olduğu gelen dedikodular arasında.
 

     Ancak bu dedikodular pekte gerçekci gözükmüyor. Zira Sony yaptığı açıklamada tüm kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu üstüne basa basa vurguladı.  Konu ile ilgili olarak müşterilerine cevap veren Sony şu ifadelere yer verdi;

" Kredi kartı güvenlik kodu Playstation Network veya Qriocity'e girmek isteyen hiç kimseden istenmemiştir. Bu yüzden dolayı sistemimiz bilgi tabanında böyle bir bilgi saklanmamaktadır. Tüm kredi kartı bilgileri kriptolu olarak şifrelenmiştir ve bu bilgilerin çalındığına dair en ufak bir delil yoktur."
 
     Tüm bu olaylara müteakiben, pek çok web sitesi ve forumda PSN kullanıcılarının sesleri yükselmeye başlıyor. VGN365 isimli oyun sitesinde Josh Webb nickli bir kullanıcı; bankanın kendisini arayarak kredi kartı hesabında şüpheli bir işlem yapılmaya çalışıldığı bilgisini verdiğini ve bunun üzerine kredi kartını iptal ettikleri konusunda uyardığını dile getirdi.
 
     Sitemizi takip edenlerin hatırlayacağı gibi konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Sony'e karşı ilk dava da açılmıştı. Kredi kartı bilgileri çalınmamış dahi olsa, Sony'nin büyük bir prestij kaybettiği ortada.