Microsoft'tan PSN'deki Sorun İle İlgili İlk Yorum

Alkan Adakaner

Xbox Live servisi Xbox 360 almak için bir neden olarak görülebilir


      Sonunda Sony'nin Playstation Network'teki sorunları hakkında Microsoft cephesinden bir yorum geldi. Xbox Live servisi ile her fırsatta övünen Microsoft, Playstation Network'teki sorun nedeniyle oyuncuların mağdur olması konusunda üzgün.
 
      Sony'nin böyle yoğun bir zamanda Playstation Network'teki sorunlarla uğraşmasının üzüntü verici olduğunu söyleyen yetkililer, Microsoft'un oyuncuların mağdur olması nedeniyle sevinç duymasının mümkün olmadığını vurguladılar.
 
     Bunun yanı sıra Microsoft her iki sisteme de (Xbox 360 ve PS3) sahip olan oyuncuları göz önüne alıp Xbox Live'daki oyuncu trafiğinde artış bekliyor. Üstelik bu hafta sonu Xbox Live hesabına sahip olan oyuncuların hepsinin Xbox Nations etkinliği çerçevesinde ücretsiz olarak "Gold" statüsüne (yani herkes online oyun oynayabilecek) yükseltildiğini de düşünürsek, Xbox Live'da oyuncu trafiğinin artacağı kesin.
 
     Ayrıca Portal 2, Mortal Kombat ve Operation Flashpoint: Red River'ın çıktığı bir dönemde Playstation Network'teki bu sorun oyuncuları bu oyunların Xbox 360 sürümünü almaya da itebilir.