Battlefield 3'ün Beklenen Videosu Yayınlandı

Gökhan Yılmaz

DICE ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın

 
     Battlefield 3'ün Fault Line (Fay Hattı) ismindeki 12 dakikalık oynanış videosu yayınlandı. Battlefield'in Facebook sayfasında, 1 milyon kişi tarafından beğenildiğinde yayınlanacağı söylenen video, biraz olsun erken yayınlandı fakat yapımcıların yorumlarını içeren versiyonu hedeflenen sayıya ulaşınca yayınlanacak.
 
     Frostbite 2'nin gücünü ve Battlefield 3'ün yeniliklerini göstermek için hazırlanan video, oyunun Pre-Alpha yani henüz erken bir sürümünün oynanış görüntülerini içeriyor. Koalisyon güçlerinin Kuzey Amerika Deniz Kuvvetleri'ne Irak / İran sınırında istikrarı sağlaması için izin verdiğini ve Süleymaniye'nin yakındarında düşman güçlerin ayaklanma çıkardığını öğreniyoruz. Bu ayaklanmanın ise kendi başına ortaya çıkmadığını ve birileri tarafından (PLR isminde bir terörist grup) örgütlendiği duyumu alınıyor.
 
     Videoda yazan bu ön bilgilerden sonra daha önce parçalar halinde yayınlanmış oynanış görüntüleri sunuluyor. Askerlerin diyaloglarını takip etme ve önceki videolarda kesilmeyen parçaları izleme şansını elde ediyoruz. Askerlerin olay mahalline gelmelerinden sonra komutanları tarafından Jackson ekibi ile temasın koptuğunu ve onları bulmak için son bilinen pozisyonlarına gönderileceğimizi öğreniyoruz.
 
     Sonraki sahnelerde pusuya düşürülüyor ve askerlere karşılık verdikten sonra tepedeki keskin nişancıyı halletmek için çatıya çıkıyoruz. Kesin nişancının bulunduğu binaya büyük bir oyuk açtıktan sonra (Binada oluşan hasar inanılmaz) kayıp ekibin olduğu alanda gerilla savaşlarında kullanılan el yapımı bomba izlerine rastlıyoruz. Bombacı ile nefes kesici bir yakın mücadeleye girdikten ve bombayı imha ettikten sonra ise  yine daha önce videolarda izlemiş olduğumuz savaş alanına ilerliyoruz. Bu çatışmada kullandığımız ağır makineli tüfeğin sadece duvarlara ve araçlara değil, asfalt ve kaldırım gibi zeminlere de kurşunları ile oyuk açtığını farkedebilirsiniz.
 
     12 dakikalık saf oynanış görüntüsü içeren Fault Line'ı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca videonun sonunda, oyunu ön sipariş ile alan oyuncuların Back to Karkand ek paketine ücretsiz sahip olacakları belirtiliyor.
 
     Video yayınlandığı gibi haber eden Batuhan Ucak'a teşekkürler.