Nintendo'nun Yeni Konsolu E3'te Olacak Gibi

Alkan Adakaner

Nintendo'nun HD konsolunun Wii 2 adını taşımaması mümkün


    Nintendo'nun HD konsolu Haziran ayında düzenlenecek olan E3 fuarında ortaya çıkıyor gibi grünüyor. Game Informer ve Kotaku gibi çok güvenilir oyun otoritelerinin çeşitli kaynaklardan aldığı bilgiye göre Nintendo, E3 fuarında yeni konsolunu tanıtacak.
 
    Game Informer'a göre konsolun grafik kalitesi PS3 ve Xbox 360 seviyesinde, Kotaku ise konsolun Wii gibi rakipleri karşısında zayıf kalmayacağını, PS3 ve Xbox 360'tan daha iyi grafikler sunacağını söylüyor. Zaten herhangi bir kaynağın grafiklerin nasıl olacağını şimdiden tam olarak onaylaması mümkün değil; çünkü konsol 2012 yılının sonunda piyasaya çıkacakmış.
 
     Nintendo'nun şimdiden geliştiricilere konsolunu gösterdiği ve firmaların Wii'nin aksine cihaza oyun geliştirmek için daha fazla zamana sahip olacağı söyleniyor. Bir kaynağa göre Nintendo bu defa Wii'de olduğu gibi harekete duyarlı kontrolcü ile ilgi çekmeye çalışmıyor ve doğru bir yolda ilerliyor.
 
     Şu an konsolun Wii oyunlarını çalıştırıp çalıştırmayacağı bilinmiyor. Ayrıca bu yeni konsol Wii adını taşımayabilir. Yani Wii 2 diye bir konsol çıkmayabilir.
 
    Bunların yanı sıra Nintendo'nun artık sadece kendi ürettiği oyunlarla oyuncuların beğenisini kazanmak istemeyeceği ve 3. parti firmaların da oyunlarının satması için biraz arka planda kalacağı söyleniyor. Böylece Portal 2 ve Mortal Kombat gibi 1. sınıf oyunları Nintendo'nun HD cihazında görebileceğiz.
 
     Nintendo ise söylentiler ve spekülasyonlarla ilgili herhangi bir şey söylemeyeceğini açıkladı. Yani tek çaremiz E3 fuarını beklemek. Ayrıca bu kadar beklemişken bari Dragon Quest X'i de bu HD konsola çıkart Nintendo.