IGN: Xbox 360'a Free-to-Play Oyunlar Geliyor

Alkan Adakaner

Crytek de şu an Free-to-Play sistemi ile oynanacak Warface adlı oyunu hazırlıyor


      IGN'de yer alan bir habere göre Microsoft, gelecek yıldan itibaren Xbox Live'da Free-to-Play oyunların oynanması için hazırlıklara başladı.
 
      Free-to-Play denilen sistem PC'lerde özellikle MMO oyunlarında kullanılıyor. Bu sistem ile oyunu online olarak ücretsiz oynayabiliyorsunuz, ama silahlar, deneyim puanları, oyun içi para ve perk'ler için ücret ödemeniz gerekiyor. Bir bakıma daha fazlasını isteyen parasını ödemek zorunda kalıyor.
 
      Electronic Arts, Battlefield Heroes ile 2009 yılında Free-to-Play sistemi için önemli bir adım atmıştı. Firma şu an ise Battlefield Play4Free'in açık beta sürecini gerçekleştiriyor. Kim bilir, belki de bu oyunları gelecek yıl Xbox Live'da görme şansı yakalarız.
 
     Xbox 360'ın Kinect destekli oyunu Joy Ride da ilk başta Free-to-Play olarak duyurulmuştu. Oyunun modları ve mekanları ise ücretsiz olacaktı, ama özelleştirme seçenekleri Microsoft Point ile aktif hale gelecekti; fakat daha sonra bu oyunun Free-to-Play sistemini kullanmayacağı açıklandı.
 
     Free-to-Play sistemi Xbox Live'da çok sayıda oyuncunun ilgisini çekebilir ve Microsoft da rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma yükselebilir. IGN'nin kaynakları sağlamdır, büyük ihtimalle bu söylentiler doğru çıkacak.