Japonya, 'Şeytan Anne' Vakası İle Sarsıldı

Levent Polater


 
    Genelde bu tarz haberler hep Uzak doğu'dan çıkıyor, ancak ya Çin'de ya da Kore'de karşılaşıyorduk, bu seferki cinayet haberi ise beklenmedik bir yer olan Japonya'dan geldi. 30 Mart'ta Shizuku Tanaka adlı 3 yaşındaki çocuk, elleri ve ağzı bant teybi ile bantlı bir şekilde bir çöp poşetinde bulundu. Çocuğun annesi ise kızını öldürdüğünü itiraf etti.
 
     26 yaşındaki Tanaka'nın küçük kızına neden bunu yaptığı soruldu, sorulara verdiği cevaplardaki soğukkanlılığı tüyler ürperticiydi:
 
    "Shizuku, biz oyun oynarken çok mızmız ve gürültücüydü." Tanaka ayrıca, küçük kızın oyun konsollarını ve diğer önemli eşyaları çöpe attığını söyledi. "Onu azarlasak bile dinlemiyordu, o yüzden biz de onu bir poşete koyduk."
 
    Anne, bunu yaparken yalnız değildi, internetteki arkadaşlık sitelerinden tanıştığı 20 yaşındaki erkek arkadaşıyla bu iğrenç işi yapmışlardı.
 
    Alınan raporlara göre boğularak öldüğü belirtilen küçük Shizaku, rahatsız bir annenin ellerinde hayata daha ömrünün hatırlanamayacak kısmındayken göz yumdu. Şimdi Tanaka'ya Japonya'da "şeytan anne" lakabı takıldı. Bu lakabın ona ne kadar yakıştığını, geçen sene Tanaka'nın internette paylaştığı şu sözler tek başına kanıtlamaya yetiyor:
 
    "Bu çocuk ölse, ağlamam bile"
 

 Olay mahalî