Rapor: Toplam PS3 Satışları, Xbox 360'ı Geçti!

Levent Polater

Playstation 3 markası, Sony Türkiye'nin başarılı çalışmaları sayesinde Türkiye'de de önemli bir konumda

 
    Data firmalarından biri olan Strategy Analytics'ten alınan bir rapora göre Playstation 3'ün toplam satışları şu anda Xbox 360 satışlarının önünde.
 
    2010'un sonundan toplanan verilere göre PS3, 43.4 milyon adet satış rakamıyla 42.9 milyon satan Xbox 360'ı sollayarak konsol satışlarında ikinci sıraya yerleşti. Birinci kim mi? Kötü soru. 75.5 milyon adet satan Wii, şu anda bu savaşı açık ara lider götürüyor.
 
    Firmaya göre Xbox 360'ın Avrupa ve Asya'ya yeterli desteği vermemesi küresel anlamdaki satış performansını olumsuz yönde etkiliyor. Sene sonuna doğru çıkan Kinect'in bile konsola bu konuda yardımcı olamadığı belirtilmiş.
 
    PS3'ün küresel anlamda her yöne daimi hizmet vermesi firma tarafından takdir edilirken son 2 senede Xbox 360'ı geçmesinin normal karşılanması gereken bir durum olduğu söylenmiş ve bu durumun ileriki yıllarda da böyle devam edeceği tahmin edilmiş.
 
   Firmanın diğer tahminlerine göre Xbox 360'ın 2011 sonuna dek 13.7 milyon satacağı, PS3'ün ise 15.7 milyon satacağı söyleniyor. Wii satışlarının ise azalmaya devam etmesi bekleniyor.