Türk Oyun Klanlarından Oyunculara Mesaj

Ersin Kılıç


     Türk oyun sektöründe özellikle son yıllarda oldukça önemli gelişmeler ile karşılaşıyoruz. Bu gelişmelerde şüphesiz firmalar dışında oyuncuların da payı oldukça büyük. Online oyunlarda bir araya gelerek klan oluşturan oyuncuların ise tüm oyun severlere bir mesajı var.
 
"Türkiyede hızla büyümekte olan ve bir türlü sessini oyun yapımcılarına duyuramayan online oyuncular bu seneye güçlü bir başlangıç yapmak istiyorlar. Bu bağlamda var olan ve sayıları her geçen gün artmaya devam eden Clanların ve Toplulukların yeni stratejisi ise insanı heyecanlandırır bir nitelikte ;

- Her oyuncu isminin sonuna TR, TURK, TURKEY vb. tazında bir yazı eklemesi.

- Bu eklenti sayesinde herhangi bir topluluk veya clana üye olmayan online oyuncular ile oyun esnasında tanışılabilecek ve oyundan nasıl zevk alınır, oyun nasıl oynanır çok daha iyi öğrenebilecekler.

- Yine bu TR eklentisi ile gerçekte oyun Serverlarında Türkiyeden ne kadar çok oyuncu olduğu daha rahat görülebilecek. Görülmekle kalmayacak Türkiyede oyun Serverları bile açılacak.

- Bazı oyunların heyecanına insan kendini kaptırıp, argo kelimelere ve diğer Clanları tahrik edici sözlere teşebbüs etmeden Clan yöneticileri tedbiri baştan alıyorlar.

- Artık Clanların değil, Türkiyenin bir numara olması gerektiğini anlayan Türk oyuncuları Dünyaya meydan okumak için yeni oyunların çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

Türkiyedeki bir çok clan ve topluluktan sadece bir kısmını gösteren aşağıdaki resim bize Türkiyedeki online oyuncuların ne kadar arttığını gösteren güzel bir tablo oluyor."