Battlefield 3'ten Şok Edici Bir Video Daha

Ersin Kılıç

Surat ifadeleri ve ışıklandırmalar oldukça başarılı


     FPS dünyasında rekabeti çok daha ileri bir adıma taşıyacağına kesin gözüyle bakılan yeni Battlefield oyunu için yeni bir video daha yayınlandı. Baştan söylemeliyiz ki Battlefield 3'ün bu videosu bizim gibi sizin de ağızlarınızı açık bırakabilir.
 
     Serinin önceki oyunlarına nazaran hikaye modunun da çok daha önemli bir yere sahip olacağı Battlefield 3'ün bu yeni videosu hikaye detaylarını veren kısa bir açıklama ile açılışını yapıyor. Videonun açılışındaki bu kısa bilgilendirmede 2014 yılında olduğumuzu ve koalisyon devletlerinin Irak/İran sınırı ve bölge istikrarını sağlamak için buraya bir birlik gönderdiğini anlıyoruz. Tabi bu birliğin Amerikan askerlerinden oluştuğunu açıklamama gerek yok sanırım.
 
     Bu kısa açıklamadan sonra birliğimiz bir araç içerisinden iniyor ve İran sınırı yakınlarında bir bölgede olduğumuz belirtiliyor. Komuta merkezinden operasyon bilgilerini aldıktan sonra ise yola çıkıyoruz. Daha bu ilk kısımda film gibi işleyişi ile oyunun bu videosu bizi kendisine hayran bıraktırıyor.
 
 
     Özellikle kapının ilk açılıp koştuğumuz yerde tam anlamıyla bir film sahnesi içerisindeymişiz gibi hissedebiliyoruz. Silah tutuş şekli, koşmadaki animasyonlar oyunun atmosferini fazlasıyla tamamlamış. Özellikle diğer yapay zeka tarafından kontrol edilen askerlerin de koşma animasyonları ve yerleşim hareketleri oyunun animasyon ve yapay zeka bakımından da iyi bir örneği olmuş.
 
     Gelelim oyunun grafiklerine; Battlefield 3 grafiksel olarak Frosbite Engine 2'nin gücünü tam anlamıyla ortaya koyuyor. Çevredeki görüş alanı, silah üzerindeki detaylar ve çatışma anları oyunun grafiksel olarak ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne sermiş. Hele ki ışıklandırma efektlerinin göz kamaştırıcı olduğunu da söylemeliyim. 
 
     Hikaye modu ile de başarılı bir görünüm çizeceğe benzeyen Battlefield 3'ün bu videosu tamda heyecanın doruk noktasında tamamlanıyor. Neyse ki yeni bideo için fazla beklememize gerek yok. Zira videonun sonunda devamının 16 Mart'ta yayınlanacağı da belirtilmiş. Battlefield 3'ün bu müthiş videosuna ve ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.