"Killzone 3, PS3'ün Gücünü %100 Kullanmıyor."

Levent Polater

Sizce ne zaman Playstation 3'ün sınırına ulaşılabilecek?

 
    Yaklaşık 5 senedir satışta olan Playstation 3 için her zaman "gücünün sınırı yok" denilir, cihazın gücünü %100 kullanabilecek oyunu yakın zamanda göremeyeceğimiz belirtilip dururdu. Bu söylemlere son noktayı Guerilla, bir kaç hafta önce Killzone 3'ün PS3'ün gücünü tamamen (%100) kullandığını açıklamasıyla son bulmuştu. Ancak görünüşe göre henüz "son bulmuyor"..
 
    Yine olmadı, yine olmadı, Killzone 3 de PS3'ün sınırını bulamadı. Bunu açıklayan ise Guerilla'dan Hermen Hulst. Hulst'un açıklamaları aşağıda:
 
     “Her projenin sonunda, 'Sonuna kadar kullandık' diyoruz. Killzone 2 bitince böyle bir hata yapmıştım. Cihazı sonuna dek zorladığımızı hissettik. Şimdi, deneyimlerimize dayanarak her seferinde bu teknolojide katedilebilecek daha fazla yol olduğunu biliyoruz. Sürekli farklı teknikler bulabilirsiniz."
 
    “Örneğin, Killzone 2'de anti-aliasing kullanarak daha pürüzsüz bir yapıya gitmiştik. Şimdi de bunu kullanıyoruz ancak bu seferki çok daha etkili ve gelişmiş bir sürüm. Böylece daha fazla detay, daha büyük çevre öeğeleri ve daha çok poligon görmektesiniz. Killzone 2 ile karşılaştırılınca Killzone 3'ün poligon sayısı 3 kat daha fazla. Yani bir başka deyişle, kendimize PS3'te çok daha fazla alan bulduk."
 
     Killzone 3 de yapamadı. Hangi oyun bunu başaracak? Söz sizlerde...