Team Ninja: Batı'yı Düşünerek Oyun Yapmıyoruz

Alkan Adakaner

Yosuke Hayashi, herkesin ilgisini çeken oyunlar yapmak istediklerini, ama oyunlarının başkalarının zevkine dayanarak ortaya çıkmadığını vurguluyor


      Japon firmaların eski formlarından çok uzak olduğu sanırım herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Bazen Japon oyun geliştiricilerinin bile, kendi pazarlarının kötü durumunu anlatan açıklamalarına rastlıyoruz.
 
     Japonya'nın başarılı oyun geliştiricilerinden Team Ninja'nın patronu Yoshuke Hayashi de Japonya oyun endüstrisini de eleştirdiği bazı açıklamalarda bulundu. Batı'ya özenmenin kötü sonuçlarına değinen Hayashi, "Bir çok Japon geliştirici Batı pazarının ilgisini çekecek yapımlar tasarlamaya çalışıyor, ama çoğunluğu başarısız oldu" diyerek Japonya'daki durumu özetledi.
 
       Hayashi açıklamalarına şu sözlerle devam etti. "Bu durumu anlıyoruz, fakat Team Ninja olarak Batı pazarında ilgi çeksin diye oyun geliştirmeyeceğiz. Ancak, Japonya'ya çakılı kalmış bir geliştirici olma gibi bir niyetimiz de yok."
    
       Her türlü işbirliğine de açık olduklarını söyleyen Hayashi, sırf ünlü diye diğer firmalarla çalışmak istemediklerini, kendileri ile çalışmaya gerçekten istekli firmalarla işbirliği yapmak istediklerini belirtti.