Inversion'dan Yepyeni Bilgiler

Levent Polater

Oldukça bekleten Inversion için yoğun şüpheler hakim.

 
    Namco Bandai'nin geçtiğimiz günlerde yapılan basın aktivitesi esnasında Saber Interactive tarafından uzunca bir süredir yapım aşamasında olan sci-fi shooter Inversion ile ilgili yeni oynanış videosu gösterildiği bildirildi.
 
     IGN, bu oynanış videosunda gösterilenlere değinmiş ve oynanış videosunda oyunun sıfır yer çekimi olan bölümlerinin gösterildiğini açıklamış. Verilen bilgilerden yola çıkarsak, bu tarz bölümlerde Dead Space'ten alışık olduğumuz gibi ama biraz daha farklı şekilde havada süzülüyor olacağız ve bu esnada düşmanlarla savaşacağız. 
 
     Oyunda yer çekimini Dünya'ya karşı bir silah olarak kullanan uzaylılarla savaşan William Shop'u kontrol ediyoruz. Bu uzaylılar aynı zamanda William'ın karısını öldürdüler ve kızının kaybolmasına yol açtılar.
 
    Oyunda 'Grav link'e sahip silahlar olacak. Bu güç Dead Space'teki 'telekinesis'e benziyor. Bu gücü kullanarak çeşitli anormallikler yaratabilecek, düşmanları silahsızlandırabilecek, onları havaya kaldırabilecek veya kendinize çekerek çeşitli savaş aksiyonları sergileyebileceksiniz.
 
    Diğer bilgiler arasında kontrollerin TPS oyunlarında alışık olduğumuz türden olduğu belirtiliyor. Aynı anda 2 silah tutacak, bomba atabilecek ve siper alabileceksiniz. Siper noktalarının yıkılabildiği de kaydedilmiş.
 
    İlk olarak 2009'da duyurulan Inversion, 2010'da çıkacak denilmişti ancak çıkış tarihi geçtiğimiz gün 7 Şubat 2012 olarak onaylandı. Oyunumuz, Xbox 360 ve Playstation 3'e göz kırpıyor.