Assassin's Creed Mirage için Geliştirilen Giysi Bıçak Darbelerini Hissettiriyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından oyunculara sunulacak aksiyon macera oyunu Assassin's Creed Mirage için akıllı ve gelişmiş bir giysi oluşturmak üzere OWO ile ortaklık kurulduğu ortaya çıktı. 12 Ekim 2023'te piyasaya sürülmeyi bekleyen Mirage'da oyuncular Bağdat'ı keşfederken Basim'e saplanan her bıçak darbesini bu giysi sayesinde hissedebilecek.
 
Oyuncular oynarken birçok darbeyi hissedecek
 
 
 
Patentli OWO giysisi oyunculara daha önce hiç tanık olmadığı hisleri tattırmak için bir dizi elektrot kullanıyor. Rapora göre oyunda yer alan parkurlarda ve dövüş esnasında dokunsal geri bildirimi tetikleyen bu giysi ile Basim'in ne hissettiğini anlayabileceğiz. Elbette bu geri bildirimler kullanıcıya zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış durumda.
 
Teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı farklı ürünlerin karşımıza çıktığı bu süreçte OWO giysisi 500 Euro'luk bir fiyat etiketine sahip olacak. Oyuncular oyunda sadece bıçak darbesini değil aşağıda listelenen duyguları da hissedebilecek;
 
- Serbest düşüş
- Dart
- Balta darbesi
- Hançer darbesi
- Yumruk darbesi
- Karna alınan darbe
- Göğse saplanan hançer darbesi
 
Bu giysinin elbette nasıl bu duyguları kullanıcılara sunacağını bilmiyoruz. OWO ayrıca CSGO, PUBG, VALORANT, Fortnite, World of Tanks, The Forest, Among Us ve Apex Legends gibi oyunlar için bu tarz teknolojik giysileri sunuyor.