Sega Yöneticisi Blockchain Oyunlarını "Sıkıcı" Olarak Nitelendiriyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Sonic the Hedgehog, Total War ve Yakuza da dahil olmak üzere milyonlarca satan birçok oyun serisine sahip Sega yeni bir açıklamada bulundu. Sega yöneticisi yaptığı yeni açıklamayla beraber şirketin Blockchain oyunlarına olan ilginin azaldığını ve bu tarz oyunların sıkıcı bir yapıya sahip olduğunu bildirdi.
 
Sega, Blockchain oyunlarına artık daha uzaktan bakıyor
 
 
 
Bloomberg tarafından bildirildiği üzere Sega, tamamen Blockchain planlarını kenara atmıyor ancak artık daha uzaktan bakıyor. Şimdilik Sega'nın kendi Blockchain oyunlarını geliştirme planlarını rafa kaldırdığını söyleyebiliriz. Tabi bu durum ilerleyen süreçte değişebilir.
 
Sega'nın operasyonlarından sorumlu eş başkanı Shuji Utsumi bu tür oyunlar için bir açıklamada bulunuyor ve şunları aktarıyor: "Kazanmak için oyna tarzı oyunlardaki aksiyon ve içerik bir hayli sıkıcı. Oyunlar eğlenceli değilse bunun ne anlamı var ki?" 
 
Sonic The Hedgehog'un arkasındaki şirket Sega bir yandan mevcut IP'lerin değerini düşürmekten kaçınmak için blockchain oyunlarına adım atmak istemiyor diğer yandan ise Utsumi: "Bu teknolojinin sektörde gerçekten başarılı olup olmayacağını araştırıyoruz" ifadelerini kullanıyor.