The Last of Us Part 2'nin Geliştirme Maliyeti Ortaya Çıktı: 220 Milyon Dolar!

Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft ile FTC arasındaki dava sürecinden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Dava süreci sona erdi ancak yeni belgeler ve bilgiler ortaya çıkıyor, Şimdi ise Sony'nin birinci taraf oyunlarının geliştirme maliyetine ilişkin çeşitli bilgiler karşımıza geliyor.
 
Sony, oyunları ne kadarlık maliyetle geliştiriyor?
 
 
 
Sony tarafından oyunculara sunulan büyük çaplı birinci taraf yapımların geliştirme maliyetleri ortaya çıktı. Bu doğrultuda Horizon Forbidden West ve The Last of Us Part 2'nin Sony'ye ne kadara mal olduğu belli oldu. Ortaya çıkan belgelere göre Horizon Forbidden West'in geliştirilmesine 2017 yılında başlandı ve 2022'de sona erdi. Bu süre zarfında 300'den fazla tam zamanlı çalışan yer aldı ve proje 212 milyon dolara mal oldu.
 
Diğer taraftan The Last of Us Part 2'nin geliştirme sürecine 2014 yılına başlandı ve 2020'ye kadar sürdü. Proje üzerinde 200 tam zamanlı çalışan yer aldı ve projenin maliyeti yaklaşık olarak 220 milyon dolar.
 
Büyük bütçeli oyunların uzun yıllar boyunca yüksek maliyetlerle beraber geliştirildiğini açıklayan Sony ek olarak konu hakkında şunları aktardı: "Büyük çaplı oyunları geliştirmek ve sunmak genellikle 100 milyon dolardan fazlasına mal oluyor. Bunun için yüzlerce veya binlerce geliştirici gerektiriyor ve bu yıllar alıyor."
 
Peki siz bu maliyetler konusunda neler düşünüyorsunuz?