Halo Infinite'i artık 4GB'tan az ekran kartı belleğine sahip oyuncular oynayamayacak

Mehmet Tandoğan

 
 
343 Industries, yakın zamanda Halo: Infinite için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme belirli ekran kartlarına sahip PC oyuncuları için büyük bir engel teşkil ediyor. Bu güncelleme, 4 GB'tan az VRAM'e sahip olan ekran kartlarıyla oyuna giriş yapılmasını engelliyor. Dolayısıyla böyle bir ekran kartınız var ise oyunu oynayamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Daha önce oyunu bir şekilde oynamayı başarmış olsanız bile artık bu durum geçerli değil. 
 
Oyunu satın almadan önce sistem gereksinimlerine göz atın
 
 
 
Teknolojinin sürekli olarak geliştiği bir süreç içerisinde yer alıyoruz. Gereksinimler yukarı yönde artış gösteriyor ve bir oyunu oynamak artık bir hayli zorlaşıyor. Bunun için yüksek kapasiteli sistemlere ihtiyaç duyuyor ve nihayetinde işler maddiyata dönüyor. 
 
Sadece bu oyun özelinde değil genel anlamda oyunların öncelikle sistem gereksinimlerine bakıp öyle satın almanız daha iyi olabiliyor. Nitekim Halo Infinite'e gelen yeni güncelleme birçok oyuncunun önünü kesiyor ve belirli ekran kartlarına sahip olan oyuncuların oyuna girmesini engelliyor.