Call Of Duty, Nintendo'ya geliyor: Microsoft ile 10 yıllık anlaşma imzalandı!

Mehmet Tandoğan

 
 
Nintendo, Call of Duty'i kendi konsollarına getirmek için Microsoft ile resmi olarak 10 yıllık yasal bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında herkesin bildiği nişancı aksiyon oyunu Call of Duty, Xbox ve PlayStation ile aynı gün Nintendo tarafına da çıkış yapacak. Anlaşma sayesinde Nintendo kullanıcıları Call of Duty'i Xbox, PlayStation ve PC oyuncularıyla aynı şekilde deneyimleyebilecek.
 
10 yıllık resmi bir anlaşma imzalandı
 
 
 
Resmi anlaşma duyurusu, Microsoft Başkan Yardımcısı Brad Smith tarafından yapıldı. Twitter üzerinden yapılan bu duyuru gönderisinde anlaşma hakkında şunlar yer alıyor: "Xbox oyunlarını Nintendo oyuncularına getirmek için 10 yıllık bir sözleşme imzaladık. Bu sizlere taahhüt ettiğimiz planın sadece bir parçası. Xbox oyunlarını ve Call of Duty gibi Activision oyunlarını daha fazla platformda daha geniş kitleye yaymak istiyoruz." 
 
Twitter gönderisinde özellikle Xbox oyunlarını Nintendo'ya getirme konusundan bahsedilse de ilk etapta sadece Call of Duty'e odaklanılmış durumda. Yapılan bu anlaşma kapsamında Call of Duty'nin daha fazla platforma çıkış yapması ve daha fazla oyuncu kitlesine ulaşması hedefleniyor.