Microsoft Kabul Etti: Xbox Game Pass Oyunların Satışlarını Düşürüyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft tarafından oyunculara sunulan abonelik hizmeti Xbox Game Pass, oyun satışlarını bir hayli düşürdüğü bildirildi.GI.biz tarafından bildirilene göre Microsoft, bu duruma Activision Blizzard'ın satın alın alımına ilişkin geçici raporunda yer verdi ve bu durumu onayladı. 
 
277 sayfalık belgede bu durum detaylandırıldı 
 
 
 
277 sayfalık belgenin içerisinde oyunların Game Pass'e eklenmesinden on iki ay sonra temel satışlarında düşüş yaşadığı ibaresi yer aldı. Ancak yüzde kaç oranında düşüş yaşadığı belli değil (yüzdelik oranın üstü çizili). Xbox patronu Phil Spencer, 2018 yılında oyunları Game Pass'e eklemenin satışları arttırdığını söylemişti ancak bu durum şu anda tam tersini gösteriyor.
 
Öte yandan Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alımı birçok tepkiye yol açtı. Bu kapsamda Sony konuyla ilgili endişelerini Kasım 2022'de yaptığı bir açıklamada dile getirdi ve bu satın alımın PlayStation Plus gibi diğer abonelik hizmetlerine zarar vereceğini bildirdi. 
 
Tepkiler sonrası açılan dava süreciyle beraber Activison Blizzard satın alımı hala inceleme altında. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA) tarafından mercek altına alınan satın alım için son karar verilmiş değil.
 
Microsoft tarafından oyunculara sunulan Xbox Game Pass'te şu anda 29 milyonun üzerinde abonenin olduğu bildiriliyor.