Sony, Türkiye Pazarından Çekiliyor mu?

Mehmet Tandoğan

 
 
Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde hissedilen ekonomik sorunlar her firmayı olduğu gibi teknoloji devi Sony'i de etkiledi. Bugün itibarıyla ön plana çıkan ve sosyal medya gündemine oturan "Sony Türkiye'den ayrılıyor mu?" sorusunun yanıtını herkes merak ediyor. Bu iddialar karşısında Sony kanadında herhangi bir resmi açıklama yapılmadığını belirtelim. 
 
Sony Türkiye pazarından çekiliyor mu?
 
 
 
Daha çok PlayStation markası ile bildiğimiz Sony, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Kamera ürünlerinden konsollara, müzikten filme kadar çok çeşitli teknolojik aletleri ve dijital içerikleri kullanıcıları ile buluşturan Sony, distribütör aracılığı ile ülkemizde faaliyetini gösteriyor. Ortaya çıkan iddialar arasında ise bu distribütör firmanın ülkemizden çekileceği yer alıyor.
 
Daha önce ülkemizde telefon sektöründen çekilme kararı alan Sony'nin artık önümüzdeki süreçte çok daha küçük bir ekip ile faaliyetlerini yürüteceği söyleniyor. Şu anda resmi bir açıklama olmadığından çekilme durumu hangi ürünleri etkileyecek bilinmiyor. 
 
Güncelleme: Bazı kaynaklar çekilme durumunun doğru olduğunu ancak Türkiye pazarından tamamen çıkılmayacağını belirtiyor. Markanın yalnızca televizyon ve ses sistemlerindeki faaliyetleri optimize ediliyor.