Google Stadia Hizmetine Son Vermeden Önce Ücretsiz Bir Oyun Yayınladı

Mehmet Tandoğan

 
 
Google tarafından geliştirilen ve 18 Ocak'ta hizmetlerini kapatacak olan bulut oyun hizmeti Stadia için daha önce platformun çeşitli özellikleri test etmek için kullandıkları bir oyunu ücretsiz olarak yayınladı. Worm Game adlı bu yapım şu anda ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Stadia hizmetleri şu anda erişilebilir durumda olmadığından Worm Game adlı oyunu tarayıcınız üzerinden oynayabilirsiniz. Oyun yalnızca İngilizce dilinde mevcut ve 20'den fazla ülkede destekleniyor.
 
 
 
Google Stadia, rekabete dayanamadı
 
 
Google Stadia ilk olarak Amazon Luna, PlayStation Plus ve Xbox Game Pass gibi piyasadaki diğer oyun abonelikleriyle rekabet edebilmek için yola çıktı. Google tarafından geliştirilen bu bulut oyun hizmeti diğerlerinde olduğu gibi abonelik şeklinde işliyordu. Ancak Stadia zaman içerisinde rakiplerin gerisinde kalarak bu rekabete daha fazla dayanamadı. 
 
Yeterli ilgiyi görmeyen ve düşük performans gösteren Stadia hizmeti ile Google umduğunu bulamadı. Google diğer taraftan bu bulut oyun hizmeti teknolojisinin daha da yükseleceğini ve kullanıcılar tarafından bir standart haline geleceğini bildiriyor.
 
Daha önce Stadia başkan yardımcısı Phil Harrison bir blog yazısında şunları söylemişti: "Stadia'nın tüketiciler için bulut oyun sektörüne yaklaşımı güçlü bir teknoloji temeli üzerine inşa edilmiş olsa da kullanıcılarda beklediğimiz ilgiyi göremedik. Bu yüzden Stadia hizmetimizi sona erdirmek adına zor bir karar aldık."