The Callisto Protocol'ün Maliyeti Açıklandı: 162 Milyon Dolar

Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz senenin Aralık ayında geliştirici Striking Distance Studios ve yayıncı KRAFTON tarafından piyasaya sürülen üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunu The Callisto Protocol'ün maliyeti açıklandı. Strike Distance ekibinin ilk oyunu olan bu yapımın geliştirilmesi için toplamda 162 milyon dolar harcandığı belirtildi.
 
Satış konusunda ekipler memnun değil 
 
 
 
162 milyon dolar harcanarak oyunculara sunulan hayatta kalma korku temalı aksiyon oyunu The Callisto Protocol, yayınlanan raporlara göre satış konusunda ekipleri memnun etmedi ve düşük bir satış performansı gösterdi. Oyun çıkmadan önce 5 milyon satış hedefi bulunuyordu ve bu sayıya ne yazık ki ulaşılamadı. 
 
Krafton'un iş raporuna ve üç aylık rapora göre şirket, Striking ekibine 2020'de 5,4 milyar won (Güney Kore'de kullanılan resmî para birimi), 2021'de 77 milyar won ve geçen yıl Ocak-Eylül arasında 113,6 milyar won olmak yaklaşık 196 milyar won yatırım yaptı. Dolar cinsinden hesaplanırsa oyun için toplamda 162 milyon dolara ödendi.
 
Düşük satış performansına sahip bu yapım Steam üzerinde bütün incelemeler kısmında "karışık" etiketine sahip. The Callisto Protocol şu anda Steam üzerinde yüzde 20 indirimle 499,00 TL yerine 399,20 TL'den satışta.