Assassin's Creed Mirage ile Seri Köklerine Geri Dönecek

Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı Ubisoft ve geliştirici Ubisoft Montreal tarafından oyunculara sunulacak olan Assassin's Creed serisinin yeni oyunu Mirage, serinin köklerine gitmeye hazırlanıyor. Oyunun yaratıcı yönetmen Stephane Boudon, Games Radar ile yaptığı bir röportajda Mirage'ın nasıl eski oyunlardan ilham aldığını ayrıntılarıyla açıklıyor.
 
Assassin's Creed Mirage, eski oyunlarda yer alan unsurlara sahip olacak
 
 
 
Hayran geri bildirimlerinin önemsendiği belirtilen bir yapım olarak karşımıza çıkacak olan Assassin's Creed Mirage daha zengin ve dinamik bir dünyayı içerisinde barındıracak. Yaratıcı yönetmen Boudon'a göre Mirage ile seri köklerine geri dönecek. 
 
Boudon, Mirage ile eski oyunların karşılaştırmasını da yaptı ve hangi unsurların bu oyunda yer alacağını açıkladı. Bu doğrultuda şunları söyledi: "Assassin's Creed Mirage'da yer alan kalabalıklar için daha sistematik bir yaklaşım benimsedik. AC 2'de NPC'lerin kendi bölgelerinde ve belirli yerlerde gruplanmaları o dönem için inanılmaz bir şeydi ancak şimdi bu durum biraz yapay kalıyor. Biz de bu durumu elden geçirdik."
 
Öte yandan Stephane Boudon eski AC oyunlarında yer alan duman bombaları ve fırlatma bıçakları gibi bazı gizlilik mekaniklerinin ve klasik araçların modern bir dokunuşla geri döneceğini belirtti.
 
Assassin's Creed Mirage'da, hem cevap hem de adalet arayan bir sokak hırsızı Basim olarak oynayacağız. Bakalım bu yapım bizlere neler sunacak. Çıkış yaptığı zaman hep birlikte göreceğiz. Siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Çıkmadan önceki düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.