Steam, 2022'nin En Çok Satan ve En Çok Oynanan Oyunlarını Açıkladı

Umut Tandoğan

 
 
2022 Steam Kış İndirimi kapsamında Valve, geçen yılın en çok satan ve en çok oynanan oyunlarından bazılarına ayrılmış özel bir mağaza sayfası yayınladı.
 
En çok satan oyunlar açısından, Steam'in 'platin' kupa ile ödüllendirilen en büyük oyunlarından bazıları arasında Dying Light 2, Counter-Strike: Global Offensive, PUBG: Battlegrounds, Destiny 2, DOTA 2, Lost Ark, Elden Ring, Call of Duty: Modern Warfare II ve daha fazlası yer alıyor. 
 
En yüksek eşzamanlı oyuncular tarafından ölçülen yılın en çok oynanan oyunlarına gelirsek, Ark: Survival Evolved, Destiny 2, Elden Ring, Goose Goose Duck ve Apex Legends gibi oyunların tümü 2022 boyunca 240.000'den fazla oyuncuyla zirve yaptı. Cyberpunk 2077, Grand Theft Auto V, MultiVersus, New World ve Team Fortress 2 gibi oyunlar, 130.000'den fazla oyuncuyla altın kupalarla ödüllendirildi.
 
Steam kullanıcıları artık 2022 için Steam Ödülleri'nde oy kullanabilecekler. Kategoriler arasında yılın oyunu, yılın VR oyunu, aşk tutkusu, arkadaşlarla daha iyi, olağanüstü görsel stil, en yenilikçi oyun tarzı ve çok daha fazlası yer alıyor. Yılın Steam oyunu için oy vermek istiyorsanız, Steam'e girmeniz yeterli.