God of War Ragnarök Resmi Çıkış Tarihinden Önce Satılmaya Başlandı

Mehmet Tandoğan

 
Aksiyon macera oyunu God of War'un (2018) doğrudan devamı niteliğinde olan ve Sony (Santa Monica stüdyosu) tarafından oyunculara 9 Kasım'da sunulacak olan God of War Ragnarök için artık son dönemeçteyiz. 9 Kasım'a adım adım yaklaşırken oyun hakkında inanılmaz derecede spoiler videoları ve oynanış detayları yayınlanıyor. Bu durum temel olarak bazı oyun satıcılarının God of War Ragnarök'u önceden satmasından kaynaklanıyor.
 
Geliştirici Santa Monica Studio uyarıyor
 
 
Santa Monica ekibi bu durumun kaynaklandığı rahatsızlıktan dolayı bir gönderi yayınladı. Bu kapsamda hayranları internette yayınlanan spoiler konusunda uyardı ve oyunun erken bir kopyasını almış olanlardan herhangi bir oynanış videosu vs. yayınlamamasını istedi.
 
Santa Monica Studio'dan atılan Twitter gönderisinde genel olarak şu ifadeler yer alıyor: "God of War Ragnarök'un çıkışına çok yakınız. Oyundan büyük oranda zevk almak ve eğlenmek için bu tarz spoiler'ların olmaması gerekiyor. Bu tarz detaylar yanlışlıkla oyunu bekleyenlerin karşısına çıkabiliyor ve hayal kırıklığına uğratıyor. Bu yapıyı korumak oldukça önem arz ediyor."
 
Diğer taraftan Sony Santa Monica yaratıcı yönetmeni Cory Barlog, oyunu yaklaşık iki hafta erken satan satıcılardan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Bu doğrultuda Barlog: "Oyunu piyasaya sürülmeden yaklaşık iki hafta önce satan satıcılar var. Bu durum çok büyük hayal kırıklığı yaratıyor" ifadelerini kullandı.
 
God of War Ragnarok, 9 Kasım'da PlayStation 5 ve PlayStation 4 konsollarına geliyor.