PS5 Konsolları için Yeni Yazılım Güncellemesi Yayınlandı

Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. Güncelleme içerisinde 1440p HDMI video çıkış desteği, oyun listeleri (gamelist), yeni sosyal özellikler ve daha fazlası yer alıyor.
 
Yeni güncelleme, 1440p HDMI video çıkış desteğini, oyun listeleri gibi çok talep edilen birkaç özelliğin yanı sıra bir grup üyesinden Ekran Paylaşımı isteme, yeni arkadaşların profillerini kolayca görüntüleme ve daha kolay bildirim alma gibi sosyal yenilikleri konsol kullanıcılarına getiriyor. Ayrıca bu güncelleme sayesinde bir parti sohbetinden bir arkadaşınızın oyununa daha hızlı katılım sağlayabilirsiniz. 
 
Bunlara ek olarak artık aynı ekranda 3D ses ve stereo sesi karşılaştırabilir ve devam eden Etkinliklere daha kolay erişebilirsiniz.
 
Diğer bir yenilik ise YouTube'da Sesli Komut aracılığıyla içerik arama özelliği. Oyun oynarken veya diğer durumlarda PlayStation 5 konsolunuza yakın bir yerden "Hey PlayStation, find [keyword] on YouTube - Hey PlayStation, YouTube'da [anahtar kelime] bul - ara" diyebilirsiniz. Bu cümlelerin ardından YouTube uygulaması açılacak ve ilgili arama sonuçları karşınıza çıkacak. 
 
Daha fazla detay için blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.