Team Asobi'nin Yeni Oyunu Bugüne Kadarki En Büyük Projesi Olacak

Mehmet Tandoğan

 
 
Team Asobi'nin yaratıcı ve stüdyo yönetmeni Nicolas Douceti, GamesIndustry ile yaptığı bir röportajda stüdyonun büyümesini ve gelecek planlarını tartıştı. Stüdyo en son PlayStation 5 konsollarına özel olarak platform oyunu Astro's Playroom oyununu yayınladı.
 
Team Asobi, Sony Japan Studio'sunun kapatılmasının ardından yaklaşık 35 çalışanı vardı. O zamandan bu yana 60'ın üzerinde çalışana ulaştı ve bu sayının 100 kişiye çıkması bekleniyor. Team Asobi, Tokyo merkezli bir oyun geliştiricisi. Sony Interactive Entertainment'ın birinci taraf bir stüdyosu olan Team Asobi, 2012'de Japan Stüdyosu'nun bir parçası olarak kuruldu. Ancak Japan Stüdyosu'nun kapatılmasının ardından resmi olarak Haziran 2021'de Sony PlayStation Studios içerisinde bağımsız bir stüdyo haline geldi.
 
Douceti röportajda şunları söyledi: "Şu anda üzerinde çalıştığımız bir proje var ve geliştirme gayet iyi gidiyor. Ancak Ar-Ge konusunda başka insanları ekibe dahil istiyoruz. Bu doğrultuda ilginç olan birçok şeyi keşfetmek ve aynı anda başka projeler üzerinde de çalışmak istiyoruz.
 
Team Asobi'nin bir sonraki oyunu, önceki oyunlarla aynı adımları takip edecek. Ancak bir sonraki oyun tam gelişmiş bir deneyim sunacak ve bugüne kadarki en büyük yapım olacak. 
 
Yeni teknolojileri denemeyi seven bir ekibiz. Yeni şeyleri ortaya çıkarmanın birçok yolundan biri bu teknolojilerden geçiyor. Yeni teknolojilere ilgi göstermek bizi ilginç yerlere götürüyor."