Forza Motorsport Ray Tracing Teknolojisine Sahip Olacak

Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı Xbox Game Studios ve geliştirici Turn 10 Studios, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Xbox ve Bethesda Games canlı yayın etkinliği sırasında yeni Forza Motorsport'un ilk oynanışını sergilemişti. Oyun hakkında bazı detayların sunulduğu etkinlik sonrası, Forza Motorsport ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Forza direktörü Chris Esaki, bir canlı yayını esnasında oyunun Ray Tracing (Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi) özelliğine sahip olacağını söyledi.
 
Esaki ek olarak şunları söyledi: "Şunu açıklığa kavuşturalım. Forza Motorsport'ta gerçek zamanlı ışın izleme özelliği yer alacak. Bu özellik sadece tekrarlarda veya Fotoğraf Modu'nda olmayacak. Oyunun genelinde siz yarışırken bu teknoloji size eşlik edecek."
 
Forza Motorsport Xbox Series X'te ray tracing ile birlikte 4K 60FPS çalışacak. Yeni konseptler ve teknolojiler sunacak Forza Motorsport araçların yansımalarından, detaylı pist yüzeylerine ve ışıklandırma ve gölge etkileşimine kadar yeni neslin gücünden tamamıyla yararlanacak.   
 
Forza Motorsport, 2023 baharında Xbox Series X|S ve PC için çıkış yapacak. Ayrıca Xbox Game Pass'de de mevcut olacak.