Gearbox, Aynı Anda 9 Büyük Çaplı Oyun Geliştiriyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Borderlands geliştiricisi Gearbox, ana şirket Embracer Group'un son üç aylık kazanç raporuna göre aynı anda dokuz AAA (büyük çaplı) oyun üzerinde çalışıyor. Emcracer Group geçtiğimiz süreçte Square Enix'ten Tomb Raider, Deus Ex ve daha birçok IP ile birlikte üç stüdyo satın almıştı.
 
Raporda şu ifadeler yer alıyor: "Gearbox, iddialı büyüme misyonunu yerine getirmek için son hız çalışmalarına devam ediyor ve şu anda geliştirilmekte olan dokuz AAA oyunu bulunuyor."
 
Gearbox'ın hem geliştirme tarafı hem de yayın tarafı bulunuyor. Dokuz oyunun tamamının Gearbox Software ile geliştirilip geliştirilmeyeceği veya Gearbox Publishing tarafından yayınlanıp yayınlanmayacağı belirsiz. Rapor bu detaydan bahsetmiyor.
 
Embracer, Gearbox'ı Şubat 2021'de 1.3 milyar dolara satın almıştı. Bu alımın, stüdyonun daha fazla oyun geliştirmek ve Kuzey Amerika'daki yayıncılık işini büyütmek için yapıldığı belirtilmişti. Borderlands IP'si hala Gearbox'a ait ve stüdyo, franchise üzerinde yayıncı 2K Games ile çalışmaya devam ediyor. 
 
Öte yandan Gearbox'ın yayıncılık şirketi Blackbird Interactive ise Homeworld 3 oyununu yayınlayacak.