Açık Dünya Macera Oyunu Tchia, 2023 Yılına Ertelendi

Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici ve yayıncı Awaceb, açık dünya macera oyunu Tchia'yı önceden planladığı bahar 2022 çıkış yılından 2023'ün başlarına erteledi.
 
Ekip erteleme hakkında şunları söyledi: "Evimiz dediğimiz küçücük bir adadan ilham alan bu projenin bizi ne kadar ileri götürdüğü konusunda şaşkına dönmüş durumdayız. Üç yıllık tutku ve sıkı çalışmanın ardından, elimizden gelenin en iyisini yapmak için buradayız. Bunu kendimize ve destekleyen herkese borçluyuz. Sizlere en iyi oyun deneyimini sunmak için çıkış yılımızı 2023'e kaydırıyoruz.
 
Desteğiniz için tekrar teşekkür ederiz."
 
Tchia, tropik bir Açık Dünya macerası. Bu fizik temelli sandbox'ta güzel bir takımada çevresinde tırman, süzül, yüz ve tekne ile açıl. Bulabildiğin tüm hayvanları ve nesneleri yönet, tamamen çalınabilir Ukulele ile müzik yap. Yeni Kaledonya'dan ilham alan bir oyun. 
 
Tchia'nın özel yeteneği, bulduğun herhangi bir hayvanı ya da nesneyi kontrol edebilmeni sağlıyor. Bunların benzersiz oynanışlarını ve yeteneklerini kullanarak seyahat et, bulmaca çöz ve sırları açığa çıkar. Bir kuş olarak etrafta uç, bir balık olarak okyanusu keşfet ya da bir köpek olarak kazıp hazineleri çıkar. 30'dan fazla oynanabilir hayvan ve yüzlerce nesne. 
 
Tchia, 2023 yılında PlayStation 5, PlayStation 4 ve Epic Games Store üzerinden PC için çıkış yapacak.